Dobro osvetljenje na automobilu je jedno od vaznijih stavki za bezbedno putovanje. Moderna rešenja osvetljenja obezbeđuju optimalno osvetljenje puta kojim se vozi i obezbeđuje brže prepoznavanje saobraćajne signalizacije, prepreka i rizika. Poboljšane vrednosti osvetljenja takođe poboljšavaju i vozačko iskustvo.

Kvalitet i ispravnost svetala na automobilima od velike su važnosti za bezbednost i sigurnost u saobraćaju. Zbog toga je jako važno obratiti pažnju na to kako i koliko vaša svetla rade, da li su sva ispravna i da li je nešto potrebno menjati.

Kad smo kod menjanja, tu ima o mnogo čemu da se razmisli pre kupovine novih sijalica i njihovog montiranja, jer postoji dosta izbora kada su sijalice za auto u pitanju.

Šta je najvažnije u odabiru

 sijalica za auto?

Pored veka trajanja, od bitne važnosti je i jacina svetla .Odabirom sijalica možemo da povećamo vidljivost na putu i do 50 %, što je zaista jako velika razlika, ali sijalice za auto jače svetlosti imaju i nešto kraći vek trajanja, zbog jačeg i dužeg rada. I treća, bitna stavka, jeste belina svetlosti, što se najviše odnosi na farove. Ukoliko su svetla farova bela, pre ćete moći da uvidite signalizaciju na putu, što doprino

si bezbednosti u toku vožnje